Testautomatiseerder Nederlandse Spoorwegen
jan 2017 – heden

kpn-definitiefOp het moment van schrijven ben ik ongeveer een maand gedetacheerd bij de NS en ik ben hier werkzaam op de afdeling DSO (Donna Service Organisatie). De DSO is een samenwerkingsverband tussen ProRail en de NS en richt zich op het onderhouden, beheren en ontwikkelen van het systeem dat voor heel Nederland het treinverkeer plant (tot 36 uur voor de daadwerkelijke uitvoering). Binnen de DSO ben ik als testautomatiseerder actief in een scrum squad. Bij mijn werkzaamheden maak ik gebruik van onder andere Cucumber, RFT (Rational Functional Tester) en J-unit. De applicatie wij als team ontwikkelen en onderhouden is compleet in Java ontworpen. De tests die ik schrijf voor Cucumber en RFT zijn daarom dan ook veelal in Java geschreven.

Test Engineer bij Sogeti
maart 2016 – heden

sogeti-sign-2Toen ik in maart bij Sogeti begon, ben ik gestart met een basisopleiding. Deze basisopleiding bestond uit een maand high-pressure teamwork in Ohio (werkend in agile scrum teams), gevolgd door nog een maand vakinhoudelijke opleidingen. De vakinhoudelijke opleidingen bestonden uit TMap® Suite Test Engineer, Agile Foundation, Cover, SQL en XML. Deze heb ik succesvol afgerond.

Na de basisopleiding ben ik bij KPN begonnen (zie onderstaande werkervaring), maar ik heb niet stilgezeten qua opleidingen. Ik heb mij op het gebied van testautomation verdiept op een aantal tools, namelijk: HP ALM, Selenium IDE, Tosca, Soap UI, Auto IT en Fitnesse. Ook heb ik mijn ISTQB certificaat behaald. Nadat mijn opdracht bij de KPN op zijn einde kwam had ik de mogelijkheid om met twee projecten verder te gaan, het behalen van mijn JAVA 8 certificaat en het opzetten van de nieuwe TMap Suite E-learning (als scrummaster). Naast mijn opdracht bij de NS ben ik nog geregeld bezig voor/met Sogeti, ik geef inmiddels cursus in Cucumber, ben lid van een initiatief om kennisdeling binnen Sogeti te verbeteren en doe geregeld opleidingen.

Test Engineer KPN interactieve televisie
mei 2016 – juli 2016

kpn-definitiefIn deze periode heb ik als functioneel tester gewerkt, waarbij ik me richtte op het testen van interactieve tv boxen. Het werk bij KPN heb ik als dynamisch ervaren, ik was namelijk bij KPN ingezet in een periode waarin KPN overging op het Agile werken. Het was een spannende periode en ik heb vanaf de eerste rij kunnen zien wat een Agile transformatie met een organisatie en de mensen doet. Tijdens mijn werkzaamheden heb ik kennis ontwikkeld over de infrastructuur die bij interactieve televisie hoort en heb ik o.a. met HP ALM en SOAP UI gewerkt.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
juli 2015 – februari 2016

rvoIk ben bij deze werkgever begonnen als een uitvoerend medewerker. Mijn kerntaak bestond uit het beoordelen van subsidie aanvragen van agrariërs.

Na een korte periode bleek dat ik (met mijn ICT affiniteit) geschikt was om door te stromen naar het “regiebureau”, op deze afdeling mocht ik de voortgang van het RVO helpen monitoren. Met name mijn ervaring in de Office programma’s is hierdoor aanzienlijk verbeterd, Excel is hiervan de meest gebruikte.

Pensioen medewerker bij Centraal Beheer Achmea
april 2015 – juni 2015

centraal-beheer-achmeaNamens PMT Groep heb ik op detacheringsbasis bij Centraal Beheer Achmea gewerkt. Ik ben daar actief geweest op de afdeling pensioenen.

De werkzaamheden die ik hier uitvoerde waren vooral van administratieve aard. Omdat de afdeling waarop ik werkzaam was relatief nieuw was, waren er nog volop kansen voor verbetering van de interne processen. Ik kreeg daarom de kans om me ook op procesverbetering te richten en dan met name binnen de ICT beperkingen die het bedrijf kende.

Algemeen medewerker / directie assistent bij Bos Dynamics
januari 2013 – november 2014

bosTijdens de MER opleiding heb ik mijn afstudeerstage gedaan bij Bos Dynamics. Dit begon met een onderzoek van zes maanden, het onderwerp was interne kwaliteitsverbetering en het vastleggen van procedures. ISO 9001 is hierbij veelvuldig ter sprake gekomen. In mijn latere werkzaamheden heb ik samen met een adviseur ISO 9001 geïmplementeerd.

Na de stage mocht ik blijven werken als een administratieve medewerker/ directieassistent. De taken die ik uitvoerde liepen sterk uiteen van administratieve handelingen tot bedrijfsaccounting, automatisering van processen en het ontwikkelen/uitvoeren van het P&O beleid.

Ik heb de tijd bij Bos Dynamics als uitdagend en leuk ervaren, dit kwam mede door een grote overname die plaats vond tijdens deze periode. De overname zorgde voor een onrustige periode en ik had hierin de taak om allerlei bedrijfsprocessen op de rails te houden. Vanwege mijn stage kende ik het bedrijf van voren naar achter en dit kwam goed van pas om nieuwe fouten te signaleren en op te lossen.

Co-assistent bij Humphrey’s restaurants
augustus 2010 – oktober 2014

humphreyGedurende mijn opleiding heb ik bij het Humphrey’s restaurant in Apeldoorn gewerkt. Zelfs toen ik begon met werken bij Bos Dynamics heb ik nog 1 a 2 dagen in de week bij het restaurant gewerkt, omdat ik dit met zoveel plezier en passie deed. Ik was hier begonnen in de bediening, maar ben in twee jaar doorgegroeid naar een leidinggevende functie. Als assistent bedrijfsleider had ik de verantwoordelijkheid om het restaurant te runnen op de dagen dat de bedrijfsleider vrij was of om dit samen met de bedrijfsleider te doen op de dagen dat het druk was.

Gezien mijn opleiding, mocht ik me ook bezig houden met het opstellen van een medewerkershandboek en een ontruimingsplan.